headerVBR3

Najaarsvergadering 2020

Vrijdag 4 december 2020, 14.00 uur | Online

De vergadering wordt anders dan gebruikelijk uitsluitend gewijd aan het financiële jaarverslag 2019 en de bestuurssamenstelling. Nadere informatie over de najaarsvergadering volgt later. Gelet op de geldende en de te verwachten COVID-19 maatregelen zal de bijeenkomst geheel digitaal worden georganiseerd. Wij vragen de leden die voornemens zijn aan de bijeenkomst deel te nemen zich aan te melden via deze website of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

AANMELDEN

Geannuleerd: Voorjaarsvergadering 2020 'Schadevergoeding in de schijnwerpers'

Voorjaarsvergadering 'Schadevergoeding in de schijnwerpers'
Bastion van het Burgerlijk Recht
Vrijdag 3 april vanaf 14.00 uur  |  Universiteit Utrecht, Janskerkhof 2-3 te Utrecht

Vanwege het coronavirus is deze bijeenkomst geannuleerd.

Op vrijdag 3 april houdt de Vereniging voor Burgerlijk Recht haar voorjaarsvergadering. Tijdens deze vergadering bestormen jonge civilisten het Bastion van het Burgerlijk Recht. Het thema van de vergadering is 'Schadevergoeding in de schijnwerpers'.

De vergadering is vrij toegankelijk voor leden en vangt aan om 14.00 uur bij de Universiteit Utrecht, Janskerkhof 2-3 te Utrecht.

Najaarsvergadering 2019

Najaarsvergadering 2019 'Digitalisering, vermogensrecht, de platformeconomie en grondrechten'
Vrijdag 6 december vanaf 14.00 uur  |  Pels Rijcken te Den Haag

Op vrijdag 6 december houdt de Vereniging voor Burgerlijk Recht haar jaarvergadering. Het thema van de vergadering is 'Digitalisering, vermogensrecht, de platformeconomie en grondrechten'. Tijdens deze vergadering worden de preadviezen 'Digitalisering en vermogensrecht' van prof. mr. A.C. van Schaick en 'Grondrechten in de platformeconomie' van prof. mr. J.H. Gerards besproken. Bert van Schaick beschrijft in zijn preadvies hoe digitalisering dwingt tot bezinning op traditionele uitgangspunten van het vermogensrecht. Janneke Gerards belicht in haar preadvies de ontwikkeling van de opkomst van de platformeconomie en verkent de gevolgen daarvan voor de grondrechten in brede zin. De beide preadviseurs leiden het thema ter jaarvergadering kort in, waarna een discussie plaatsvindt.

De vergadering is vrij toegankelijk voor leden en vangt aan om 14.00 uur bij Pels Rijcken, Bezuidenhoutseweg 57 te Den Haag.